پورتال دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه درآذرماه سال 1387 راه اندازی گردید.تعداد زیرپورتال های دانشگاه مشتمل بر 122 زیرپورتال شامل زیرپورتال معاونت ها،دانشکده ها، بیمارستان های دانشگاهی استان کرمانشاه، پژوهشکده ها و مراکز تحقیقات، شبکه های بهداشتی ودرمان شهرستان ها، کتابخانه مرکزی و کتابخانه دانشکده ها و همایشهای دانشگاه می باشد. نرم افزار سمپا یک سامانه مدیریت پورتال است که شامل  ماژول های گوناگونی می باشد . برخی ویژگی سمپا ، فهرست ماژول ها و راهنمای استفاده از آنها به شرح زیر می باشد:

فهرست ماژول ها و راهنمای استفاده از آنها

امکان راه اندازی زیرپورتال

یکی از قابلیت های ویژه در نظر گرفته شده برای پورتال امکان ایجاد زیرپورتال (SubPortal) یا زیرسایت (SubSite) بروی دامنه اصلی پورتال بصورت زیردامنه (SubDomain) به تعداد نامحدود می باشد .
این قابلیت برای مجموعه ها و یا سازمان هایی کارایی دارد که دارای زیرمجموعه می باشند که از طریق آن می توانند برای هرکدام از زیرمجموعه های خود وب سایت یا پورتال جداگانه ایجاد نمایند.
از مزیت های این روش می توان به یکپارچگی و هماهنگی تمام زیرمجموعه ها با پورتال اصلی، مدیریت و کنترل زیرمجموعه ها توسط پورتال اصلی، سادگی دسترسی و کاربری بازدیدکنندگان به تمام اطلاعات سازمان و زیرمجموعه های آن و جستجوی تمام اطلاعات سازمان و زیرمجموعه های آن، اشاره نمود .
با فعال شدن این قابلیت بروی پورتال اصلی، مدیر پورتال براحتی می تواند دسترسی های هر زیرمجموعه را بصورت جداگانه برای استفاده از امکانات موجود در نرم افزار اختصاص دهد و همچنین می تواند همه ماژول ها یا تعدادی از ماژول های موجود در نرم افزار را به زیرمجموعه های خود اختصاص دهد.
به عنوان مثال پورتال دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه دارای 122 زیرپورتال می باشد که شامل:

  • 7 زیرپورتال برای معاونت ها
  • 9 زیرپورتال برای دانشکده ها
  • 16 زیرپورتال برای بیمارستان های شهر کرمانشاه و شهرستان های تابعه
  • 18 زیرپورتال برای پژوهشکده ها و مراکز تحقیقات قطعی و اصولی
  • 14 زیرپورتال برای شبکه های بهداشت و درمان شهرستان ها
  • 17 زیرپورتال برای کتابخانه دیجیتال، کتابخانه مرکزی و کتابخانه های دانشکده ها
  • 8 زیرپورتال برای همایش های دانشگاه
  • 33 زیرپورتال برای مدیریت های ستادی و سایر مراکز زیرمجموعه اختصاص داده شده است .
    از قابلیت های دیگر در نظر گرفته شده در پورتال امکان (SSO) Single Sign-On می باشد یعنی زمانی که اعضای پورتال در پورتال login می کنند در تمام بخش های دیگر پورتال و زیرمجموعه های آن که نیاز به login دارند تشخیص داده می شوند و دیگر نیازی به login مجدد کاربر نمی باشد .

موتور جستجوی پورتال

برخورداری از امکان جستجو برای پورتالی که درگاهی به مجموعه وسیعی از وب سایت های مرتبط است از جمله امکانات حیاتی محسوب می گردد. پورتال های موفق علاوه بر اینکه درمعرض دید موتورهای جستجوگر بیرونی (مانند Yahoo) هستند، از امکان جستجوی داخلی نیز بهره مند می باشند که با توجه به وسعت اطلاعات عرضه شده در پورتال از جمله امکانات حیاتی برای دسترسی به اطلاعات آن می باشد و علاوه بر این کنترل، زمانبندی نمایه سازی و تنظیمات موتور جستجوگر برای ارائه خدمت به مراجعه کنندگان، در اختیار خود آنهاست. در واقع موتورهای جستجوگر بیرونی، جستجوگرانی که از پورتال شما مطلع نیستند را به پورتال شما می رساند، ولی موتور جستجوگر داخلی به کاربر پورتال کمک می کند تا بصورت دقیق در انبوه اطلاعات پورتال به اطلاعات مورد نظر خود دست یابد. جستجوگر داخلی پورتال با خزیدن در پورتال و نیز وب سایت های تابعه آن، کلیه اطلاعات صفحات وب، مستندات PDF ، RTF، MS Word، Open Office را نمایه سازی می نماید و برای جستجو در اختیار مراجعه کنندگان قرار می دهد. به علاوه امکان انجام جستجوهای تخصصی و نیز جستجوی اسناد و مدارک منتشر شده در پورتال نیز از این طریق فراهم است. با این جستجوگر هیچ اطلاعاتی در پورتال فراموش نخواهد شد وهمه منابعی که پورتال درگاهی به آنها می باشد را در دسترس کاربران قرار می دهد. 

از جمله قابلیتهای این موتور جستجو به موارد زیر می توان اشاره کرد

  1. نمایه سازی اسناد و پرونده های با قالبهای Open Office, Text RTF, Microsoft Office, PDF, HTML با پشتیبانی کامل از زبان فارسی.
  2. نمایه سازی محتویات فارسی بصورت جامع ، بطوریکه صفحاتی که با کاف و یای عربی تولید شده اند نیز به صورت فارسی نمایه سازی می شوند و در خروجی جستجو ظاهرمی گردند.
  3.  پشتیبانی از بانکهای اطلاعاتی Oracle, MySQL, PostgreSQL, IBM DB 2 , Microsoft SQL, برای نگهداری نمایه های تولید شده .
  4.  نمایه سازی وب سایتهایی که با پروتکل SSL امن شده اند.
  5.  نمایه سازی اسناد و پرونده هایی که در FTP سایت قراردارند.
  6.  پشتیانی از NNTP (شامل news:// , nntp:// )
  7. بهره مندی از Caching برای نگهداری اسناد و صفحات نمایه سازی شده.
  8. زمانبندی نمایه سازی مجدد پورتال و وب سایتهای تابعه.
  9. دسته بندی وب سایتهایی که نمایه سازی می شوند و امکان ارائه خدمات جستجو بصورت یک وب سرویس به وب سایتهای تابعه از طرف پورتال.
  10. قابلیت اعتبارسنجی برای ورود به بخشهای اینترانتی که برای دسترسی به آنها به گذرواژه نیاز است.
  11. پشتیبانی از stop words برای مشخص کردن کلمات و یا عباراتی که لازم نیست در نتیجه جستجو ظاهر شوند، مانند حروف اضافه "و"، "از"، "به" ، ...
  12. جستجوی منطقی بصورت ترکیب عطفی، فصلی و یا نفی از منطق بولی.
  13. بهره مندی از جستجوی پیشرفته با قابلیتهایی نظیر محدود کردن جستجو به یک یا چند وب سایت از وب سایتهای زیر مجموعه پورتال.
  14. مشخص کردن کلمات یافت شده در نتیجه جستجو.
  15. نمایش خلاصه صفحه و یا سند یافت شده در نتیجه جستجو.
  16. اجرای چند نسخه از برنامه نمایه سازی و عملکرد همزمان آنها برای تسریع در امر نمایه سازی.
  17. بهره مندی از روال رتبه بندی نتایج جستجو به طوریکه صفحات و اسناد با ارتباط بیشتر، رتبه بالاتری در خروجی جستجو دارند.
  18. دسته بندی نتایج یافت شده بر حسب وب سایت های تابعه پورتال.
  19. نمایش تعداد کل نتایج یافت شده.
  20. محاسبه و نمایش زمانی که صرف جستجو شده است. لازم به یادآوری است که هم اکنون این جستجوگر( rismoon.com ) در Data Center DPI نصب شده است و نتایج جستجو برای بیش از 2،000،000 صفحه نمایه سازی شده در آن، در کمتر از یک ثانیه نمایش داده می شود.
فناوری مورد استفاده در پورتال:
متدولوژی تولید نرم افزارها:
متدولوژی مورد استفاده در این پروژه Unified Process است و مستندات آن بوسیله UML تدوین شده است.  
پهنه مورد استفاده در زیر ساختها:
زیر ساختهای نرم افزاری این پروژه بر پهنه Microsoft .NET Framework بنا می‏شود. استفاده از فناوری دات نت با انعطاف پذیری، قابلیت اطمینان و امنیت مثال زدنی خود قابلیت های بسیاری را برای ما به ارمغان می‏آورد، که از جمله آن قابلیت مدیریت کدهای تولید شده، پشتیبانی از شی گرایی و سازگاری با متدولوژی انتخابی پروژه، وابسته نبودن به یک زبان خاص، درعین بهره مندی از C# که زبانی مدرن و کاملا شی گرا است و بسیار نزدیک به Java می‏باشد.
انتخاب دات نت به عنوان بستر اصلی اجرای پروژه ، امکان استفاده از فناوری های جانبی دیگری که سازگار با
Windows هستند را فراهم خواهد کرد، که از جمله آن می توان MS Indexing Services را نام برد.   
بانک اطلاعاتی مورد استفاده در پورتال:
برای خدمات بانک اطلاعاتی از MS SQL SERVER استفاده خواهد شد. نوع مجوز حقوقی استفاده از این کارگزار بانک اطلاعاتی در وب به همراه امکانات وسیع و کارایی قابل توجه، آن را به انتخاب مناسبی تبدیل نموده است. برای اطلاعات بیشتر مراجعه به سایت www.tpc.org توصیه می شود.

 

شرح وظایف

  • ایجاد زیرپورتال مراکز 
  • پیگیری و رفع اشکالات فنی پورتال اصلی و زیرپورتال مراکز تابعه دانشگاه
  • اجرای دوره های آموزشی برا ی نمایندگان زیرپورتال مراکز
  • برگزاری دوره ها و جلسات با مدیران و نمایندگان واحد ها جهت استاندارد سازی زیر پورتالهای مربوطه
  • ایجاد دسترسی به سامانه مدیریت پورتال اطلاع رسانی دانشگاه (سمپا) جهت نمایندگان معرفی شده مراکز
  • پیگیری و ایجاد بستر مناسب جهت ارائه خدمات الکترونیکی به کاربران
  • ارایه گزارش های دوره ای از نحوه عملکرد نمایندگان وب سایت
  • تعیین شاخص های وبومتری و بررسی وضعیت زیرپورتال های مراکز تابعه دانشگاه  بر اساس شاخص های تعیین شده
  • ایجاد ایمیل دانشگاهی جهت کاربران و ارائه آموزش مقدماتی به کاربران
  • تنظیم قرارداد پورتال دانشگاه و نظارت بر حسن انجام آن